[aNGer]

Det värsta jag vet när det gäller tal-fel är när folk (ja även vana föreläsare eller de som på annat sätt är vana talare) uttalar obefintliga NG-ljud i ord som intressan(g)t och konferan(g)s... är ni med...
Nu ska jag ta mig en promenad och göra mig av med den onödiga ilska jag känner inför allting just nu!

[Crowded]

Skulle ge min kropp en work-out efter jobbet, men det var näst intill så att jag inte tog mig in genom dörren till centret. Folk. Människor. Barn. Ungjävlar. Nej men det är väl trevligt attt vi satsar på våra kära invånare med dessa event. Marknadsdagar eller hur var det? Ytterligare ett försök att få oss att spendera. 20% hit, 30% dit, två för en här och tre för 99 kr där. Ujj ujj, jag behöver ju bara passera en röd prislapp för att bli intresserad. Måste de märka hela city? Stackare som får stå och snällt serva oss till kl 9 ikväll. Men cheer up, tänk på ob't!

[Dream on]

Att leta resor på nätet är som att kolla runt efter lägenhet -man kan bli fast i timmar och bara drömma. Vecka 35 måste vi ta en charter C. Häng på alla som vill!
Jag är ju extremt fascinerad av den grekiska övärlden, och har ett visst sug till Lefkas. Ok ok, där fick ni mig; det är relativt billigt, både resan och att leva därav fascinationen. Correction!
Se och förundras

         

[Work of art]

Äntligen har jag också införskaffat spotify, eller rättare sagt vunnit. Tävla ni med på posh24, där lottar dom ut 100 st i veckan! Så kvällen inleds med musiklyssnande.
Uh jag har börjat få avsaknand-av-semester-i-sommar-ångesten. Eller jag har ju en vecka men det räcker inte till allt jag vill göra. Det är nu när solen värmer som man får mersmak och sommarlovsnostalgin sätter in. Studenter, examens och gud vet allt närmar sig och jag bara hoppas och unnar dem en ledig sommar med tjo och tjim. Men pengar är ju alltid pengar! Och pengar är något som denna månad är näst intill obefintligt på mitt arma konto. Ofrivilligt köpstopp den här gången, sist var det en kul grej och nu ett faktum. Tur att jag ha övat mig i att icke spotanshoppa i och med det materiella ha-begäret som tenderar uppstå mellan varven (på stan). Imorgon är det full fart på jobbet och likaså på fredag och lördag. Då jävlar ska jag göra riktigt bra jobb. Ibland blir jag bara så sugen på att utmana mig själv och göra något nytt och osäkert istället för att safe'a med det jag vet funkar. Testa ett nytt koncept och mixa oförutsägbart. Hm, låter som om jag skulle ha jordens viktigaste arbetsuppgifer i mitt jobb. Men nej, det är bara färg som ska kletas på. Konst. I ansiktet.

[Kvalitétsdag]

Uh-la la. Vad mitt fejja mår dåligt nu. Jag har alltså försökt pressa mig ( ja jag njuter tydligen inte lika mycket av att ligga i solen som jag gjorde förr) till lite kulör i den gassande solen. Och kulör minsann, kanske dock lite för mycket åt det röda hållet. Annars har jag och cicci haft en helt ok ledig kvalitétsdag med pedikyr, matlagning och en liten nypa shopping.
Jag återfick även min plånbok vilken av någon outgrundlig anledning kom på vift i lördagsnatt. Det är inte typiskt mig att tappa bort värdesaker så jag blev bra paff när jag på morgonen insåg dennes frånvaro i väskan.
Kvällsplanen är fortsatt kvalitetstid, med mamma den här gången, i form av promenad med stavar. Älskar att gå med stavar, och jag känner mig inte alls fel ute när jag stöter på¨människor. Inte alls. INTE ALLS. Hehe. Undrar hur pass effektivt det är i jämförelse med ordinär gång!? Någon som sitter inne med den infon? Spit it out.

[Kristi flygare?]

Som så många andra har denna dagen inneburit ledighet, skönt värre. Men man får mersmak.
Igår blev det en liten såndära nivet spontanutgång. Stackars syster fick snällt placeras på passagerarsidan i bilen och figurera underhållning under färden in till stan. Och fick därmed också snällt acceptera en solokväll i min lägenhet.
Men ikväll ska jag somna tidigt har jag bestämt, nackdelen med att beslutsamt tvinga igen ögonlocken är att det då aldrig går vägen och man är piggare än hela dagens energinivå tillsammans. strange.
Nu: liggläge med tidning och sex and the city
Sen: Sparka runt täcke-panik p g a insomningsproblem
Imorgon: Skirött på jobbet men lägger på jordens leende inför alla mina kunder :)

[p-sign]

Precis som blondinbellas pojkvän Nils, storstadspojken, har gjort det till en grej att ha med sina tår i något hörn på var och varannan bild så ska jag införa p-skylten. Den tenderar ju ändå dyka upp titt som tätt.


[Är jag näst i tur att insjukna?]

Annalkande förkylning på ingång. Och jag får därmed en fullt godkänd anledning till att inte träna idag. Och när jag dessutom slipper köpa nytt träningskort då mitt har gått ut så får jag loss några slantar att spendera istället. Alla vi normala dödliga kvinnor har säkert fått hem h&m's rabattkuponger med bl a 20% på all kosmetik!? I vilket fall så tänkte jag ta en rensning i min numera sinande samling smink och köra den otrogna vägen gentemot FACE. Idag satsar jag på kvantitet istället för kvalitét. Det ni!


[djur och natur]

Övervägde mellan att åka buss hem och ta en kvällswalk, vilket resulterade i det sistnämnda. Jag hade helt glömt bort hur skönt det är att gå på kvällen, och den oändliga energin ska vi inte tala om. En riktigt själslig boost.
I början stötte jag på en cool snubbe med ett grässtrå i mungipan ett par meter ifrån mig, ganska lång, med vit effektslinga där bak... av sorten råddjur såklart. Synd att jag inte är av den kalibern att jag har tillgång till kamera dygnet runt och dokumenterar vardagens ljuspunkter. För han var bra snygg karln och poserade vant.
Just som jag njöt som bäst och andades in den friska luften, vad får jag, om inte en hel gardin spindelnät i käften. Och inte långt efter det möter jag ju givetvis på mister frog. Uuu jag avskyr grodor. Brr. Nu börjas det, hela sveriges småkrypsliv går till anfall.

[Dita]

Dita von Teese poppade upp i tysklands bidrag igår. Bra cooool hon är.


[On the road]

Det må jag säga, mobilt bredband är mig ett bra påfund. Sitter i le volvo och åker runt, njuter av kvällssolen genom bilrutan, och försöker överglänsa de andra med ett korrekt skrockande ljud. Hur låter det egentligen när man "skrockar"? Tänker mig något riktigt lågt tonläge och "höh höh höh". Just TRE höh också.
Helgen är över men vinet kvar i kroppen. Men det är inget lite skräpmat  inte kan råda bot på. Kul att träffa empa och tjejerna. Förekommer numer oftare och det gillas. Facebook-gillas då alltså med en liten thumbs up-symbol.

Jag är nu påväg att hämta tre föremål; kära mor på tåget, min dator och därefter mat. Jag har ärligt talat aldrig ätit sushi och jag känner mig tvungen att kunna addera den meriten till min stolta men ack så torftiga livserfarenhetslista. Kan bli nerröstat.


[vill mycket, gör inte hälften]

Skönt med fredag imorgon. Inte för att jag kan slappna av och ta helg förrns efter en fullspäckad lördag men ändå. Skönt psykiskt. Det hänger nog kvar sedan skoltiden, efter den har lördagar inneburit jobb. Åå vad jag önskar att jag hade ett sju-till-fyra-jobb.  Oooh så vill jag resa iväg också. Varma/kalla breddgrader är skitsamma jag vill bara färdas runt, begrunda miljö och kultur varvat med okontrollerat nöjesliv.  Man blir så emotionell så här på natten när man borde gå och lägga sig men hjärnan går på helspinn. Då är det rent omöjligt att falla in i någon som helst form av harmonisk skönhetssömn.
Nej nu ska jag dricka 10 liter vatten och sedan i varje fall göra ett tappert försök till sänggående.

  

[Transformation]


[Tack du]

Nu ska jag lägga ut en skobild. (förlåt c det ska inte hända igen)
Men jag måste få utlopp för mitt stolta köp. Det var någon därute som beslutade sig för att lämna tillbaka ett par skor, inköpta från Stockholms H&M sortiment, och där stod dom helt lonely i size 38 på en hylla så dom var till mig. Finns ej kvar att tillgå på nätet heller.Men vad trodde ni egentligen, i SVART såklart! Goes with my black hair. Nejvars, så mörkt är det inte.

[Hang-up på mouche]

Mouche, musch, skönhetsfläck, från franskans "fluga". En liten svart prick som till en början användes i kosmetiskt syfte för att täcka syfilissår i ansiktet. En typisk 1700-talsföreteelse bland den franska aristokratin.

Bruket av mouchen spreds snabbt till de lägre samhällsskikten, både i Frankrike och runt om i övriga Europa. Det blev en statussymbol som även den sämst bemedlade medborgaren nyttjade. Placeringen av dessa "franska flugor" varierade och fick med tiden olika betydelser. En mouche vid läppen indikerade en önskan om att bli kysst, placerad vid ögat talade man om att man var av en flirtig natur etc. Dess ursprungliga syfte blev troligen aldrig känt, utan mouchen betraktades som ytterligare en fransk nymodighet.

-WikipediaElizabeth Taylor med sin alltid så trogna prick

[Ny färg]

Nyfärgad och glad. Ett tag i alla fall, tills nästa infall tar över min hjärna. Och nej, inget bildbevis än, håret är fortfarande blött och jag har läckra ränder på kinderna där vattnet porlat över rouget. 

[Kyrkråttan]

En liten parentes...

Jag skulle skramla ihop pengar till solariet och det saknades en krona. Typiskt. Då blixtrade det till i hjärnkontoret att, just fan, det ligger ju en under golvlisten som skjuts längre och längre in för varje gång jag går loss med damsugaren. När jag satt och gnickade fram denna futtiga, men ack så viktiga krona, med diverse verktyg så kände jag mig i riktig ekonomisk kris. Uuh. Jaja. Vad gör vi inte för lite värme. Om inte mänsklig så får man ta sina sista slantar för den maskinella sorten.

[Gissa läppen]Godmorgon.
Sitter med mitt sedvanliga kaffe med malou i bakgrunden. Hon var gästad av Lulu Carter, vars karaktär har blivit präglad av läppkonturpennan (eller den tatuerade läpplinjen, vad vet jag!?) och de ljust målade läpparna. OCH hon kommer undan med det. Det har blivit hennes grej och vi har accepterat det.  Så jag ska också ta tillvara på ett signum som jag och mina kunder, två söta två damer, diskuterade igår; -mouchen. Den målades regelbundet på varje gång de skulle gå ut och dansa på 60/70 -talet. Ska googla lite på det! Hej. 


[Give me those abs]

Jag hittade den gamla hederliga ab-slider'n i en påse som tydligen skulle få åka ner i källaren. App app app, hold the horses. Den är ju för tusan effektiv. Men inte snygg att ha framme tyckte herr Alm. Men jag klarade inte lika många som under ungdomsårens frenetiska utövande i kampen för magrutor.
Förövrigt har jag jobbat, fyndat på myrorna (eller fynd är det bara jag kommer över en symaskin, annars går det som bortglömt oanvänt krafs i hörnet av garderoben) och tvättat så nu slipper jag återanvända strumporna :-)
Och väl i provrummen på stan gör jag väl det vanliga konstaterandet att jag har för jävla gräslig färg i håret.  Och så står jag och river, drar och dividerar med mig själv. Att färga eller icke färga mörkare, DET är frågan. Och svaret på den är i klass med världsfreden i min stackars fåfänga hjärna. Amen. Godnatt.

[Utför]

Usch, nu är jag hemsk. Men gick inte något väldigt fel här? Självklart är den första bilden från skönare dagar med all sannolikhet retusherad men ändock. "Jag ser ju vad jag ser" Som Sunes pappa skulle säga.

Kelly Clarkson


[Bustalk]

Idag har jag en krypande irriterande känsla. Dom dyker ju tyvärr upp emellanåt även om det blir större och större glapp mellan perioderna. Det är ju bra. Helgen då; Utgång med bästa C och T i lördags. Söndagen användes till att göra så lite som möjligt och det är ju ingen svår utmaning. Speciellt inte när man är hemma hos mamma och pappa då allt PRECIS ALLT blir serverat i händerna på mig. Ja visst är det skönt det med, men jag vill göra själv. På mitt sätt. Det bästa sättet.
Under min alltid så harmoniska bussresa in till stan idag lyssnade jag på en intressant konversation två sydafrikanska kvinnor emellan. Två unga mammor med grymt söta ungar som var i full flärd att diskutera kärlekens mysterium. Bl a hade den ena  tydligen gjort slut med sin förra och ringde en dag bara för att prata.
Han ungefär "What do you want?"
Hon "Oh nothing, I just wanna hear your voice".
Han "Come on say it, what do you really want?"
Hon "Ok, I want some love!"
Han "Yeah NOW you want love, It's too late".

.... tick tick tick boooom

[så jävla ren]

Nu är jag ren och fräsch. Ett tag till iallafall. Ska inte gå djupare in på duschens inverkan på mig. Done that. Men vatten äger. Eh ja tydligen eftersom att, vad är det?, 70% av jordens yta täcks av vatten.
Igår var det vin- och konsertkväll och en lyckad sådan. Jag ska lägga upp en bild på DIG snyggchris så att du har något som lugnar ditt sinne :) <Så fort jag hittar något nät i huset som jag kan åka snålskjuts på. Och mitt sinne ska stillas med pekannötter i mörk choklad, och huruvida chokladen verkligen är 70% som utlovat eller ej låter vi vara osagt. Men goda är dom, ner ska dom, och fort som fan förtränga dess existens i magen.


[Nu är den väck]

Uschamig vilken dippkväll igår. Men efter lite sömn, säkert en 10timmars sådan, då var huvuvärken som bortblåst. Inte ett spår efter minsta tendens till oreda i skallen. Ja det skulle vara av andra typer oreda i så fall.
Nu ska jag strax ge mig iväg till myrorna och riva och slita i äckliga gubbkläder, som ändock kan komma att bli skitsnygga med lite fix. Nej jag har inga som helst ideér vad jag är ute efter utan tycker mest att det är så avkopplande att strosa där. En helt annan avslappnad atmosfär gentemot citystressen.  en klädnypa på näsan bara så...
Sedan ska jag träna röven av mig (ordagrant) och jobba ett par timmar för att sen slås till ro över lite vin.

Så ha en trevlig dag!Är den ens fysiskt möjligt att bli så fit som Kelly Ripa?

[Migräään]

Jaha, endast för att jag skulle tillåta mig att slappa ut en stund och lägga mig framför datorn med tillhörande filmvisning så kom den som en blixt från en klarblå himmel; migränen. Fan också. Det var ju så otroligt länge sedan nu. Det börjar som en liten blixt i vänster (alltid vänster) synfält som växer och täcker snart hela fältet. I det läget är det nästan omöjligt att gå rakt utan att gå in i saker, än mindre träffa rätt på tangenterna. Och när jag tittar på mina händer vet jag knappt vilken som är höger och vänster. Men det är bara att rida ut och invänta den olidliga huvudvärken som så troget följer i nästa fas. Åå jag som var så sugen att läsa bok. Det är ju helt uteslutet.
Update annars då; Hade kurs idag för fyra personer. Det känns som om det var ett tag sedan nu, och det märks genom att det tar längre tid innan man blir varm i kläderna och kursen otvingat flyter på. Näh, jag måste pausa däe. Ser fan inget nu.
[Murmelmåndag]

Lägesrapport: Ledig, rastlös, påtagliga orosmoment för framtiden men samtidigt förbannat lat att ta tag i saker.

Jag har äntligen klippt mig. Ja inget drastiskt klipp då alltså, utan en refreshing toppklippning och ansning av luggen som har en tendens att få mig likna ett murmeldjur. Vidare efter lite solning och löpning så känner jag mig som en ny människa. Eller nej, radera. Jag känner mig ändå inte stolt. Är ni inte flera därute som känner att; hur långt man än springer så finns där alltid en liten djävul på axeln som säger att "fan, orkade du inte mer?" och "Oooo tror du att du kommer att må bättre efter en liten färgskiftning som försvinner inom några dagar?" Finns det inget receptfritt på apoteket som tar död på den där lilla rackarn som ständigt sätter käppar i hjulet för oss och trycker ner oss så fort man mår hyffsat? Patent på ett sådant och jag vore rikt som ett troll. Eller ett murmeldjur hur tusan nu dessa ser ut!? Googla!


"Med en kroppslängd mellan 30 och 60 centimeter är murmeldjur jämförelsevis stora gnagare. Därtill kommer en 10 till 25 centimeter lång svans...."
"...Murmeldjur skapar komplexa tunnelsystem under jorden. Det finns permanenta gångar, tunnlar som används för tillfällig flykt och "döda gångar".
"


[Söndag]

Ja men nu så,. Eller nej jag är inte nöjd. FÖR DET BLIR MAN ALDRIG. Tillfreds? ja, kanske. Nöjd? Ne-eh!

Igår hamnade jag på en trevlig grillkväll hos empi och gjorde därmed premiär för vistelse utomhus efter att mörkret fallit på. Men det var då rakt inte vidare varmt, filtarna till trots och de relativt varma kläderna (öh en extra tröja, inte mer) som jag var så duktig och packade på mig. Trädgår'n avverkade vi också, men det är inget för mig, och det står jag fast vid. Jag får lite otäcka vibbar och otäcka, av kylan framkallade, hacka-tänder-anfall.  Jag tror inte att många förstår hur dels humöret kan sjunka så in i norden av att man fryser och dels hur svårt det är att få upp värmen när man väl kommit in i den fasen, då kroppen inte kan stå emot och det drar som ilande vindar in på skelettet. Så är livet för en kallblodig.Fan, P-skylten överglänser ju mig!!?

RSS 2.0