[Fredags Mys?]

Från att ha stenkoll på det mesta inom jobbet till att nu känns sig som en praoelev är tufft för självförtroendet. Men jag kommer lära mig, ska ligga på topp och få tillbaka kontrollen. Jag har ju bara glömt att fokusera och tänka på det jag vill vara. Så, med den insikten kommer jag nu att klara allt galant. end of discussion. Åå jag jobbar med en tjej som bott i USA väldigt länge så hon mixar engelska och svenska väldigt mycket, och såklart tar man efter.  Men det är bara bra, för varannan kund, eller åtminstonne var tredje kommunicerar på engelska.
Igår utnyttjade jag personalrabatten för första gången. Inte för att jag var shoppingsugen alls utan kort och gott för att jag  inte har några rena kläder kvar. Och dusch är ju en lyxvara, ialla fall för mig som köper engångsinträde till friskis gym för att få duscha. Men då ingick bastubad OCH hårfön. Weeee
Imorgon är det åter jobb och därefter ska jag följa med en tjej från jobbet och låna hennes killes jobblägenhet. Det håller på att bli riktigt invecklat nu... eventuellt en afterwork också mot kvällningen med liten gnutta vin. Jag saknar mitt vin!


[Öppningsdagen]

Jag bara avskyr packning i alla dess former och nu är jag fast med en stor otymplig resväska som jag släpar till jobbet och hem varje dag beroende på vart min tillfälliga sängplats är belägen. Igår natt förflyttades denna ifrån chris till min farbrors familj. Och nu 14 timmars arbetsdag senare sitter jag i någon form av fastighetsföreningslokal. Med en massa soffor, en loftsäng, liten kokvrå och en toalett. Thats it. Eller ja, en vacker inredning i div tygstycken och draperingar förstås. Men skönt att få ligga ner nu. Min rygg är paj och likaså mina fossingar. Igår blev det ett lika långt pass med endast upppackning och larmning av alla varor på skönhet (= inte så lite som ska organiseras) och imorse kl 8 var det ännu inte helt klart och då väntade öppningen två timmar senare. Synd bara att alla var så slitna att man inte riktigt kunde känna den här jävlar-anamma-nu-ska-vi-sälja-glöden. Och jag har inte blivit utbildad på mina ansvarsområden så jag känner mig mäkta lost. Men jag gör så gott det går... vad annat finns det att göra?
Liten update.  jag måste sysselsätta mig för att inte somna nu för tove kommer om ett tag och vill nog gärna att jag öppnar åt henne.
Puss och kram


[Trött trött]

Hej hej.
Nu sitter jag ensam i chris lägenhet och iväntar systrarna. Hon är schyst och lånar oss bäddsoffan där hon hyr rum. Den är icke skön ska jag säga med facit över ryggens skick i handen från gårdagsnatten. Jag har städat lite och sitter och njuter av en bättre kopp té. Igårkväll medverkade jag på kick-offen för max där jag kommer att jobba upp mina timmar som komplement till Åhléns (vilket förövrigt är beläget granne med max ute i Kista). Tung i kropp och huvud gick jag upp kvart över 6 imorse. Det var länge sedan jag behövde ställa klockan på denna oerhört plågsamma timme. Men imorse var det dags för Åhlénsdejt med allihopa, och en snabbvariant av introduktion som i vanliga fall tar en vecka. Kan säga som så att kassan och jag inte var vänner, men vi kan bli... bundisar tillochmed. Imorgon är det lite säkerhet och rundvisning i varuhuset och sedan Vip-kväll på max.
Hoppas även på att kunna få utbildning av Kanebo om leverantörerna är på plats imorgon.
Ehhh... allt för nu!

[Livet i en väska]

Nu åker jag strax mot Stockholm och blir borta på obestämd tid. Eller längre än en vecka blir det inte först och främst för jag måste ha in alla mina miljoners onödigheter som för tillfället är inmoffsat i mitt lilla rum hos mor och far. Ändå slängde jag tre plastsäckar med kläder, väskor och skor.
Så nu är det liv i en minimal resväska som gäller och det bara AVSKYR jag, för varje gång man gräver runt i den förbannar man sig själv för att man inte packat bättre! Eller helt annorlunda.
Nu ska jag in i duschen och fort som bara den göra mig anständig!
Puss så länge!

[Vagabond]

Jag är tom så tom. Eller nej, jag är bara lite oroväckande inaktiv i mina tankar. Gå mest och tänker på ingenting fast jag borde planera mina kommande dagar lite bättre. Så idag jobbade jag och tog avsked av vår fina lilla butik. Det känns bra att jag varit där från början och konkret byggt upp butiken såväl som byggt upp en kundkrets. Men tack och bock för ett tag iallafall. Fick en tår när jag kramade om min chef, som jag haft även som terapeut/vän/mamma.
Imorgon ska mitt rum tömmas och förhoppningsvis dansar jag ut granen med lite vin till kvällen. Jag flyttade in först i kollektivet, förra året innan nyår om jag inte missminner mig, så nääära inpå ett år har jag bott här. Min föregående lägenhet bodde jag i exakt under ett års tid. Det kanske är den tid min inprogrammerade vagabond i mig stannar på samma ställe. Hm. Nej förresten, nästa lägenhet får vi bara hyra 4 mån. Attans.

T and me last weekend
[Klipp och fix]

Nu är jag hemkommen från en riktig lyxdag. Först klippning och färgning med efterföljande ansiktsbehandling. För att sedan gå loss på lite mat och fika vilket gör mig till en ny men proppmätt människa. Jag försöker mig på någon form av renovering inför nya jobbet och flytten. På fredag ska jag flytta ut och hem alla grejor till mor och far. Och packa lilla resväskan för en vecka med obestämd sovplats. Men jag är inte orolig ... INTE ALLS. Det är skönt att bestämma mig för att allt får ske på en dag så slipper jag må dåligt för att jag inte börjat än.
Imorgon kommer jag alltså att göra min sista dag på nuvarande jobbet, kommer att kännas vemodigt. Särskilt att lämna min chef som jag tycker så mycket om, inte bara som chef utan som vän. Usch... tur att vi inte lever på stenåldern och att mobiler finns att tillgå.
Ja, men hej så länge!

[Var nöjd med... (klapp) ...allt som livet ger]

Livet kan tas så otroligt fort ifrån en. Man tänker sällan på det utan går dag ut och dag in och klagar, deppar och blir irriterad på obetydliga ting. Eller för att tala klarspråk skitsaker och i-landsproblem. Kan inte alla bara skriva under på att härmed vara tacksam för det vi har och de vi har runt oss. Check.
Igår var vi på trevlig förfest hos Fanny och slog klackarna i taket på krogen. Eller nåt liknande, halvtappert försök iallafall. Helgen är efterlängtad men kort och imorgon är det jobb som gäller. Sedan måååste jag ta tag i pack- och flyttprojekt. För någon dag nu i veckan ska jag till Stockholm på utbildning, när var eller hur är väldigt oklart. Mitt liv är väldigt oklart nu överlag men jag hänger inte läpp över att inte ha kontroll, tvärtom ser jag det som väldigt nyttigt.

[Very last]

Nu har jag jobbat min sista lördag på FACE. Skumt. Mycket skumt. Eller sista ska jag väl aldrig säga, då jag säkerligen kommer att få abstinens emellanåt och kanske får jobba lite när jag kommer hem.
Jag är klar för kväll så när som på mascara men tott lär inte dyka upp än på länge. Åh, jag kan inte ha massa dötid för reflektion, inte i samma rum som speglar i alla fall. Nej nej stop stop felfokusering. Sluta genast med att trycka ner!! Ibland är det nästan så att man får plocka fram den där goda féen på axeln (den högra måste det vara för jag har ständigt ont i den andra!?). Nej jag ska försvinna in i Kents album "Röd" ett tag.
[nail it]

Jag skulle verkligen kunna tänka mig att sälja alla mina tillhörigheter på loppis, kanske möjligen spara 1/10... om ens det. Skulle jag skicka iväg allt som jag inte använt det senaste halvåret så är vi nog nere på 1/20. Det är bara så otroligt tråkigt att gå igenom allt och för att inte tala om att få skiten från A till B. Jag tror att B får stå för myrorna.Idag har jag lekt lite med naglarna med inspiration från Elin.  Jag har totalt brist på fantasi när det gäller det mesta just nu. Trots att jag står på jobbet med närmare 100 olika nagellack så kan jag inte bestämma mig för vad jag vill ha. Eller ögonskuggor som vi har i oändligt massa färger men som jag inte orka förnya mig i.
[Oklart?]

Att ha datorn med sig i sängen är ungefär lika lyxigt som när man fick äta i soffan som liten.
Å jag önskar att jag kunde spola fram tiden ett par veckor tills vi får lägenheten, börjar stabilisera oss på jobben och allt är ihoppackat och tagits omhand här på hemmaplan. Men det är väl spännande på ett sätt att inte ha allt utarbetat och planerat. "Säkert nyttigt" som jag brukar säga...


[Energize me]

Dom här små rackarna ska ge mig mer energi, ork och bättre minne. Vi får 'la se!? Finns det kärlek i tablettform också?
[Presents]

Ytterligare en tur till Stockholm idag. Äntligen är allt påskrivet och alla funderingar över lägenhetshyrningen är numer puts väck. Det är inte lätt att som ynkliga småstadsbrudar veta hur allt går till, är tillåtet eller inte.
Wehoo, en till helg med firande väntar.
Nu när jag kom hem låg ett brev från posten och väntade på mig, med en förlängesedan gjord beställning från H&M innehållandes kängor, tights, mössa och cardigan. Dock lös jackan med sin frånvaro... hm... Jag har återigen varit otrogen, eller snarare "we were on a break!"


[KLipp]

H&M har knåpat ihop en fashion studio där man kan styla en modell med ett stort utbud av kläder och atteraljer. Den digitala efterföljaren till barndomens klippdockor, kommer ni ihåg?
Nu ska jag ju förstås gynna min blivande arbetsgivare Åhléns, men med den här kjolen kommer jag att avsluta min relation till h&m, tack för den här halva livstiden.


[Kryper på väggar]Den bristande motivationen till trots slavade jag i detta skyffe/tvättstuga/gym en halvtimme. Sedan var alla svalor på väggarna räknade... Tyvärr blev jag så yr i skallen så jag tappade räkningen.
Köpa gymkort snart kanske, känns lite mer glamoröst så.


[Lallali]

Jag är så rastlös, jag är så rastlös (sjunger med melodin i tommys peppsång "ja, jag är lycklig")

Jag funderar på att åka till biblioteket och låna massa böcker i olika genrer. Först och främst en deckare då jag knappt kan sova utan att läsa något. Och en en Mia Törnblom-anda. Mental träning är intressant och viktigt. Perfekt att köra igång med inför nytt jobb och flytt.


[Diffus]

Regler är till för att brytas och dygn för att vändas. Eller? Såklart är jag inte redo att gå och lägga mig utan det är nu, och först NU jag börjar bli pigg denna söndag. Men jag är ändå ledig imorgon så ingen skada skedd om jag inte slocknar än på länge.

update: Sex and the city på canal+, tack gud för filmkanaler.

Jag är superdålig på att ta bilder och dokumentera mitt liv i bild. (Finns inte mycket att dokumentera kan tyckas) men när jag väl tar så är det 99 ggr av 100 på kvällen, i riktigt dämpad belysning. Och det är då jag ilsket inser att en bättre kamera vore inte fel. Vilket ger mig ytterligare ångest av det ekonimiska slaget.[mannys]

Festfestlig helg. Igår bjöds det upp till dans på Sandgatan och huset fylldes, likaså vi köttsliga varelser. Riktigt kul. C, numera stockholmare, lagade en gottig lasagne och J gjorde efterrätt bestående av bär med vit choklad i ugn och glass. Men!? Vad nu? Sedan när blev det här en matblogg? Träffade även min efterträdare till roomie, en jättetrevlig tjej som säkerligen kommer att passa in hos killarna.
Nu sitter jag hemma hos mor och far, "firar farsdag" eller sitter och är slapp, trött och grinig i soffan där datorn får min största uppmärksamhet. Slapp och trött som resultat av helgen, grinig pga trytande ekonomi. Vad trist det är att tänka på pengar. Finns så mycket bättre att lägga energin på än att dividera över kronornas omsättning, avsaknad och icke-existens.
Dagens mantra: Jag ska bli rik. Jag kommer att vara rik. Jag är värd att vara rik!

[Kvitt kvitt]

Jag är vaken i god tid idag om man ser till att jag inte börjar jobba förrän 10.30. Planen är att hinna gå till myrorna och hetsa runt några minuter efter helgmundering, en kavaj exempelvis. Bara min budget tillät så skulle jag köpa denna klänning, vilken kommer från Lindex och är Ewa Larssons kollektion, Affordable Luxury. Men, ett stort MEN är att jag varken har råd eller lust att betala 699 kr för den. Eller för någon klänning för den delen om det inte är för något speciellt ändamål.


[m]

Meen se där. Vad skådar mitt hunktörstiga öga om inte Christian Bale. Ja inte utanför på gården, I wish, utan på 6an i Batman begins.

I vilket utformande är han då mest tilltalande?

Tillrättalagd,...

 

 

...slapp...
...eller crazy?


[Score]

Vi fick lägenheten!

[Gunne fast man]

Hej och hå och hemma.
Jag tänker inte skriva om att "hurra, första snön!" eller "hoho, vad jag är slut!" eller "Wehey, snart är det helg!"  Allt det är givet eller offentligt. Vad som däremot var oväntat var att T och jag fick åka upp till stockholm och kolla på en lägenhet idag. Eller oväntat förresten, på tiden skulle jag säga med alla mejl vi skickat ut. Men nu är det återigen ett hårt grepp om tummen på att det går i lås. Jättebra läge, acceptabel boning.
Idag fyller min gamla far år så jag tänkte medverka på bowling och restaurang men det blev istället en galoppmarch mot buss och tåg. Han fick ialla fall lite presenter av mig; en handduk från Gant och en mobilväska från ordning och reda som jag i hastens fart snodde åt mig under gårdagens "fönstershopping"(så när som på ett rea-plagg till mig själv) i Stockholm. Jag fick förresten preliminärt reda på mina ansvarsområden på Åhléns som löd Kanebo och Clarins. Jag hoppas på ett, inte omöjligt, tillägg eller utbyte till smashbox också. Så nu gäller det att plugga på....


[Bloggrepeat]

Jag vet, det tråkigaste man kan läsa i en blogg är "Åå vad trött jag är" eller "ÅÅÅ jag är sjuk" eller "ÅÅÅÅ jag är så irriterad". Men jag är ledsen, alla påståenden stämmer in på mig idag. Sjukdom är väl en överdrift så låt oss säga krasslig.
Imorgon ska jag fara upp till Stockholm för att skriva anställningsavtal (jag är så spänd på vilka make-upbrands jag blir in charge för), och troligtvis passa på att göra stan.
-Med vilka pengar då?? skriker demonen i min plånbok.
-Skit i det du, svarar jag på den.
 


[Hatten av]

En lugn vårda-min-halskväll blev till en sänggång-runt-6-imorse-fest. Men det var kul och värt. Och tur är väl det för kroppen är inte riktigt med på noterna såhär i efterhand.
Idag har jag haft en kvalitétsdag med gulashsoppa på Lilla Blå och sedan biobesök med familjen. Tvättäkta höstmys kan man nog kalla det (jag kan riktigt se de tända ljusen och rykande muggarna framtonas mellan bokstäverna jag skriver). Men hoppsan, nu är det ju ensam mamma söker.
Ingen lägenhet ännu!

RSS 2.0