Pilgrim

Jag hade en kund häromdagen som hade så snygga smycken, vilka visade sig vara pilgrim. Hon var jättegullig och tipsade om en sida där man kan beställa massor ur pilgrims alla kollektioner mycket billigare än i butik -artyfax. Perfa nu till examen och studenttider. (Cicci, läs inte!!)


080427

Det har varit en bra helg med utgång på hemmaplan i fredags och stockholm på lödagen. Vi hälsade på arremannen som numer håller till och bor där. Kul iallafall. Förrutom Chris och mitt missöde på natten. Rysligt irriterande att taxichaufförerna inte hittar när man snyggt serverar gatunamn och nummer. pfh
Skönt med mulet idag. jaa jag är lite anti-sol ibland. Läste att det skulle bli den varmaste sommaren på 150 år!? kan det stäma? Då smäller jag av. Jag bara avskyr att jobba i värme med hår som slickar sig fast i nacken och fötter som pulserande dunkar. Och ansiktet som blir pluffsigt och glansigt sen. 

Nu blir det till att ladda inför valborg som nästa projekt. Hoppas det blir kul. Men bara det att jag har förmånen att vara ledig dagen efter är en lyx. Och på Torsdag kan det bli till att gå på Timo Räisänen, hoppas!
Men först vankas det kundkväll. Imorgon kl 19 ska vi bjussa på tjusiga snittar, dricka, prova på-grejer och modevisning. Jag booorde ge min hjärna lite sömn snart så jag orkar. Men först ite ångestframkallande snokande på nätet. Måndag- bye skräpmat och hello tuna på burk. Ouäh.


image135

bekant doft

Jodå, håret sitter kvar. Guud så skönt med fräsch färg igen.

Hela morgonen spenderade jag på utlandsletande. Det är typ halva nöjet; att leta, hitta, boka, skriva packlistor och.. a ni vet. Planerande. Jag fastnade framförallt för Zakynthos i Grekland. Mamma har varit där och tyckte det var underbart. Kan ju också bero på att hon hade underbart väder.
Idag fick jag verkligen en känsla av att jag var någonstans närmare medelhavet med massa folk strövande och massa folk sittandes på fik. När jag tillslut kom fram och skulle börja jobba så kom jag på vad som gjorde att det tillochmed luktade som det gör utomlands; Friterat!! everywhere fried food.
Längtar till Stockholmstrippen på lördag, men har somvanligt stora klädbekymmer. Mitt ytliga jag förstör mycket av nöjet att åka på liknande utflykter. Inte för att jag lyckas särskilt ofta men energin läggs ju ner. Äh, jag orkar inte sluta bry mig. En gång fåfängd...

image133

Jag vill ha lite själslig ro!

kom igen reklam

Vädret är snyggt ialla fall.

jag sitter nu med färg i håret på övertid. Väntar på andra reklampausen i top model.
Nu!!!!

Nicky Hilton

Uuh mina armar är ömma efter vaccinet och imorgon ska jag sminka hela kvällen. Vi ska på kundkväll på en bank och finnas tillhands för damer som behöver mer färg i tillvaron. Vem behöver inte det? Jo: Nicky Hilton exempelvis. Hon är något så grymt snygg. Hennes hårfärg också. Jag måste fylla på med lite nytt pigment i mitt svall, topparna ser skabb-bleka ut. Ska försöka åtgärda i veckan om jag hittar någon billig färg. Sist blandade jag någon ljusbrun ton med en askig mellanblond nyans (om jag inte missminner mig) får se vad jag väljer denna gång.

Äh såå fascinerad är jag inte. Bara lite!
image131

Fästingar är vidriga

Skapligt skönt väder idag! Sitter ute i solen med laptopen i knät. Jag känner att min bleka vinterhy inte är riktigt redo för exponering i solsken ännu så inte för länge nu. Minst 30 spf de första dagarna under V 21 då vi förhoppningsvis är lååångt härifrån. Kollar runt lite på resor nu. Krav ett: utresa 19 maj (?) krav två: under 2000 kr. Japp, kräset!
Idag har jag varit och tagit fästingspruta vid fästingbussen och passade då även på att ta en mot hepatit A och B också. Blev tydligen för mycket för mig så jag svimmade inne på ica. Uuih, aldrig gjort förut. Blev superyr och hörde ingenting. Lä-lä-läääskigt. Mamma trodde att jag skulle dö. Haha. Ne, kände jag, ta mig inte än va!?
Pappa klipper gräset framför mig nu, fasen vilka summerfeelings det inger.

Tänkte ta och göra en beställning på forever21om jag orkar när jag kommer hem ikväll. Nu när dollarn ligger så lågt också.
Har sett bla denna chiffonkjol för $19.80;   image130

Why 2?

Misstag nr 2 i min nätbeställning; Jag hade beställt två stycken ansiktskrämer. Inte en dag- och en nattkräm utan två likadana. Aah. Typiskt.
Glädjetjut nr 1 idag; jag kan sluta tidigare nästa lördag och hänga med brudarna till Stockholm. Sitter nu och väntar på mess från chris så att jag kan boka samma buss som dom.
Glädjetjut nr 2; En extrapersonal fixad till min förhoppningsvis lediga vecka, nämnligen V 21.
Jag har precis tänt mina doftljus och det ena doftar kladdkaka. Om jag blundar, fantiserar och gröper ur en sked, tror ni det går att spela hjärnan ett spratt?
Kväll

Ett cleant jag

Jag lever verkligen inte som jag lär. Mascaran är endast brukbar ett halvår! Ajaj. Jag har beslutat mig för att slänga all gammal skit i sminkväskan. I alla fall alla produkter med fett i; äckliga läppglans, concealer, mina fem olika foundations. Aa nu får det vara nog. Jag gjorde en beställning på bodystore och drog till med en djärv chansning på färg på puder, concealer och foundation. Blev nog faktiskt de ljusaste nyanserna. Mycket lättare att mörka ner med lite solpuder istället för att ljusa upp en för mörk foundation. Men när jag gjorde denna beställning och skulle betala så fick jag ett felmeddelande som talade om att min bank inte kunde genomföra transaktionen så jag valde ett nytt alternativ som de rekomenderade och det funkade. MEN dom drog mina moneys två gånger. Fixat och klart nu, men jag blev lite upprörd där.
Igår var jag och Chris på bio, vi såg 21, vilken handlade om matematiskt begåvade studenter som åkte till Vegas och räknade kort i Black Jack. Bra! Och Kate Bosworth är grymt snygg i alla olika förklädnader. Nu ska jag ladda inför tusen sminkningar känns det som. Fredag!


Inställt!

Det blir ingen modevisning imorgon. Triiist. Inte tillräckligt många biljetter sålda. Hallå folket, välgörenhet?! Ringer det ingen samvetsklocka? Jaja, låt oss hoppas att det blir vid ett senare tillfälle. 
Idag har jag klippt och klistrat, köpte ett svart fotoalbum på Granit och satte in alla tack-kort från de vackert uppsminkade brudarna. Jag har helt glömt bort hur kul man kan ha med sax, papper, klister och fina motiv. Tror bestämt att jag väckt barnet i mig till liv igen.
Katalogen från Kungsgårds projektarbete levererades till mig idag. Jag har sminkat samtliga modeller i den.
Se framsida och förstasida ur katalogen här . Så även denna fick pryda en sida i albumet. Måste verkligen bli bättre på att ta bilder på de jobb jag gör. Men köper jag en ny bättre kamera så blir det säkert av oftare. (kan jag ju inbilla mig, bara för att tillåta mig att shoppa upp mina sista besparingar)

Jenah är snyggast i Top model
image128

oldies

Nu har jag sett avsnitt 86 av Andra avenyn tre gånger. Säger det någonting om mitt liv!? ja? Bra,  no further details.
Usch vad min kropp mår dåligt nu efter en helg med för lite sömn, för mycket alkohol och för höga och ömmande skor. Bästa förfesten i lördags, Chris gjorde asgod köttfärspaj. Repris på den!
Jag var inte alltför social i söndags när det vankades konfirmation. Ville bara sitta och kura i soffan. Men Malin (konfirmanden) var jättefin i kyrkan, och vilken röst sedan. Helt otrolig!!
Jag och Cicci tog ett varv i linköping idag. Jag hjälpte henne med att hitta studentklänning och skor samt en resväska. Det blev ett vitt fodral med gula skor. Så käckt så. Guuud vad länge sedan man var i hennes sits känns det som. Det är inte utan att man känner sig lite gammal. Hepp hepp, låt föryngringsprocessen starta, men i vilken ände ska man börja?  Dricka mer vatten är en enkel åtgärd sedan får jag avancera till att... ja... träna lite vore ju inte helt fel. haha. Jag kommer aldrig igång.

image126

Nya tag

Idag har jag och Verre varit så effektiva på jobbet. Riktigt dölugnt i butiken idag så vi tog och slog våra kloka huvuden ihop och började planera tre olika kundkvällar vilka ska innehålla  prova-påbehandlingar, erbjudanden, utlottningar och en modevisning med underkläder. Det är dessvärre inte så lätt att ragga modeller som ställer upp på detta. Någon som känner sig manad?

image125



Kvällen har jag ängnat åt att spa'a mig lite, typ peela kropp och ansikte, fila fötter, mask och ordentlig insmorning och druckit tonvis med vatten som med all säkerhet kommer att rinna rak igenom mig p g a ovana. Har så länge tänkt göra en ordentlig genomgåg av mitt yttre men inte orkat. Dessutom vaxade jag muschen imorse. Haha, så leeent!


HITTA ENGLA, NU!!

Veckan lyder som följer

Regn. Regn.
Hoppas att jag har ett parra hemma någonstans.
Idag börjar jag senare men slutar dock senare också. Vi har ett gäng ungdommar från någon form av fritidsförening som kommer efter stängning och ska var och en få en liten vardags-make.
Torsdag är det dags för modevisning igen. FunnyBunny!
AnnaPanna kommer och hälsar på på fredag (min gamla kollega och chef). Det ska bli så kul att träffa henne, så länge sedan sist! Ja sen får vi se vad helgen bjussar på, något som inkluderar nöje hoppas jag på, för att sedan, seg och sliten, åka på konfirmation i stockholm på söndag. Cozy med mycket onyttigheter. Förhoppningsvis kommer jag och cicci stanna där över natten och göra stan på måndag. Försöker hitta något billigt hotell men jag och prislistorna har olika uppfattningar om vad billigt är.
Nu tillpuffning!

ikea-måndag

Det blev en tripp till ikea idag med mamma, pappa och cicci. Jag köpte rosa, runda tallriksunderlägg och matchande muggunderlägg och rosamönstrade plastunderlägg till sminkbordet. Blir så otroligt skitigt där. En skohylla och sedan vaniljdoftande värmeljus också! C'est ca!
Och självklart en matbit på ikeas restaurang, jag testade kyckling och laxkompott. Men surade ihop totalt när jag började hugga in. Bara massa rotfrukter och ris och ett par ynka tärningar kött. Det var ju tur att det fanns goda frallor. Förstörde hela min dag. Kan vara liiiite känslig sådär. haha.
Jag rastade pappa lite på elgiganten och var på vippen att slå till på en platt-tv och en digitalkamera. Men kom fram till att min nuvarade tv fungerar alldeles utmärkt, och jag kan säkert "glömma" att lämna tillbaka pappas kamera en tid framöver. Men det hade varit ett kul måndags-impuls-köp.

image1242990:- med massa onödiga funktioner som jag inte orkade lyssna på... men den fanns i rosa! Där blev jag såld.


lör

Skulle blivit en lugn kväll men peppade cicci som fan att gå ut. Och det resulterade i lyckad övertalning. Väntar nu bara på lite vin som pappa sponsrade med. Uppladdning på det vanliga viset; med mörk choklad, kaffe och musik. Slår aldrig fel. Chris borde ha tagit ledig ikväll, men hon är ju som sagt en kvinna på karriärstegen så vad gör man?
Och ledig imorgon på det. Perfa! Idag hade vi kurs för 5 pers. Kul men påfrestande. Drog ut en 1 1/2 timme över stängning. Och ledig måndag också så ska hem till mooor då! Tror att det kan uppskattas ibland!
Jag förbannar mig själv varje helg som jag glömmer att köpa lösögonfransar som jag jämt planerar att ja ska! Typical ("...english seaside town").
Ska gå och prova alla mina skor nu i hopp om att jaghittar några som inte klämmer sönder mina arma fötter.
Pusspuss


Sol i sinne..

Igår blev det en liten oförberedd utgång, eller lite vårhäng som det så vackert uttalades. Kul! Men massa lite folk.

Verkar bli hyfsat väder idag med vilket innebär många köpsugna kunder på jobbet. JAG blir också köpsugen på det mesta! Önskar jag hade en heldag på stan idag, ingen stress och efter/innan-jobbet-runda, de slutar aldrig i bra köp. Vill ha en vårjacka (precis som alla andra) men jag vet inte ens själv vad jag menar med vårjacka. En tunnare iallafall. Gärna på rea! Inget "Vår nytt!" här inte, som varenda jäkel bär.

Lilla Liza är hemma från thailand nu. Tänkte försöka spana in pepparkaksbrännan innan jag börjar jobba. Oh bäst att börja sminka mig lite nu. Ska kanske satsa på en naturlig sminkning idag. På riktigt. Och inte; äh mer svart, mer ögon.

image123

Skräp

Boooored. Och... inget mer.
Höjdpunkten på dagen var indiskas rea-ställ. Jag var riktigt nära att köpa en ny fuktcréme men tog mitt förnuft till fånga och bad om ett prov först.
Men vad är nu detta? Varför är det bara återblickar i Top model 9? Så besviken.
Tråkig dag med tråkigt lugnt på jobbet. Och jag är tråkig. Så där får det vara nog.

practical joke

Vilken underbar vårdag det var igår då! Såå varmt att jag bara behövde en tröja. Den första jackfria dagen på året. Jo jag frös ju förstås men det var inte omöjligt att uthärda.
Helgen har varit rolig och bra. Och min lediga måndag spenderades med mormor som är på besök uppifrån landet. Eller jag tittade mest på när hon yrade omkring i köket och bakade det ena efter det andra. Tur att jag inte bor hemma med alla dessa gottigheter som numera finna i frysen. Livsfarligt!
Lite tvättande och en garderobstädning hann jag med också. Förgäves dock, för det blir ganska snart tillbaka till osädad garde igen. Känns bra för stunden.
Oj det är ju första april idag. Tittar på Vakna med The Voice och de efterfrågar tips på elaka spratt och först nu gick det upp för mig att dagens tema hade en viss anledning. På tal om spratt så hörde jag på radion att årets påskkärringar blandar ihop påsk med halloween och säger bus eller godis när befolkningen vänligt hade öppnat dörrarna.
Jag tror att jag ska skämta med min chef idag, typ säga upp mig eller något annat panikframkallande.




 c o jag


RSS 2.0